MLSM2018

Muodostelma- luistelun SM-kilpailu 3.-4.3.2018 Helsingin jäähalli

Kilpailun suojelijan tervehdys

Kilpailun suojelija, pormestari Jan Vapaavuori

Hyvät luistelijat ja muodostelmaluistelun ystävät!


Minulla on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi Helsingin jäähalliin kisaamaan ja seuraamaan muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden jännittäviä kisoja.

Helsingin jäähalli on nähnyt valtavan määrän urheilun suuria tunteita. Jo ennen jäähallin rakentamista tällä paikalla sijaitsi yksi Helsingin ensimmäisistä tekojäistä, eli täällä on totuttu mittelemään jäällä. Sitä tehdään myös tänä viikonloppuna, kun muodostelmaluistelun kisoissa luistelevat lajin huippu-urheilijat. Suomi on tunnetusti yksi muodostelmaluistelun johtavista maista, ja toivomme tietysti, että se pysyy sellaisena. Helsingin osalta varmistamme, että kaupungissamme on hyvät mahdollisuudet harrastaa muodostelmaluistelua ja muita urheilulajeja. Helsingissä onkin kolme muodostelmaluistelun joukkuetta, jotka kaikki kilpailevat maailman huipulla! Tämä on niin huima juttu, että se kannattaa sanoa vielä toiseenkin kertaan: Meillä täällä Helsingissä on peräti kolme maailmanluokan muodostelmaluistelujoukkuetta!

Urheiluun sisältyvät elämän olennaisimmat asiat: ystävät ja yhteisö, ilo ja into, suuret tunteet, hiki ja kyyneleet. Urheilun ystävänä minua ei tarvitse vakuuttaa siitä, kuinka olennaista liikkuminen ja urheilun kautta liikuttuminen on meistä jokaiselle. Tämän viikonlopun kisailijoilla on takana lukuisia treenejä. He ovat harjoitelleet ankarasti, jotta oma suoristus paranisi ja koko joukkueen yhteispeli olisi mahdollisimman tarkka. Jaksamista on auttanut joukkuekavereiden antama tuki ja valmentajien rohkaisevat neuvot. Kiitosta ansaitsevat myös kaikki ne perheenjäsenet ja muut tukijat, jotka ovat esimerkiksi vieneet luistelijaa harjoituksiin ja kannustaneet ja tukeneet häntä. Nyt kurinalaisesti hiotut taidot kiteytyvät loistavaan hetkeen Helsingin jäällä.

Luvassa on varmasti hienoja esityksiä sekä jännittäviä hetkiä.

Paras joukkue voittakoon!

Jan Vapaavuori
Helsingin pormestari